Sunday, March 16, 2008

Imbècils

boomp3.com

Un parc temàtic. Una atracció de nova factura, que, val a dir-ho, està tenint força èxit. Segons posa a la gran marquesina de l'entrada, es diu "LA FÚRIA DEL DÉU DE BABILÒNIA". Grans i petits -encara que no més petits de 130 centímetres- en gaudeixen i criden amb les emocions que l'atracció promet i proporciona.

Una mica a l'esquerra de l'entrada, on els visitants fan cua, i mig amagat però perfectament visible, hi ha un penell explicatiu amb un text. Al títol hi diu: "LA CIVILITZACIÓ BABILÒNICA".

El cartell explica, en no més de quatre minuts, l'essència del que va ser Babilònia, i constitueix una càpsula d'informació molt interessant. Permet fer-se una idea dels trets més importants de la societat babilònica i és un complement perfecte al viatge de l'atracció.

EL DRAMA: en els quatre mesos que fa que va obrir l'atracció, temps en què ha rebut més de 300.000 visitants, només dues persones i mitja han tingut els santíssims collons de llegir el cartell. Dic dues i mitja perquè la mitja és un que en llegir les 6 primeres línies va decidir que s'avorria.

Un text interessant i que a més a més ajudaria a disfrutar molt més de l'atracció (perquè al principi i al final hi ha unes pantalles on es projecta la imatge d'un actor encarnant el rei Nabucodonosor III, i la grandíssima majoria dels 299.997,5 imbècils que han pujat a l'atracció sense llegir el cartell no tenen ni puta idea de qui va ser Nabucodonosor III.

Els visitants només volen notar aquella atracció a l'estómac de quan la vagoneta fa una baixada, i cridar, i riure. Tot el que faci olor de coneixement els produeix al·lèrgia.


Imbècils.

4 comments:

Anonymous said...

la cultura no a estat mai l'opi del poble. una llàstima...

hola per aquí també! ;)

Anonymous said...

Hum... Tant i tant que no em conectava si no era per mira el mail, em miro dos blocs i trobo coses ben interessants, que per desgracia, la distancia toloso-barcelonina no em deixa acabar d'entendre. Que és aquesta magnifica atraccio cultural sobre babilonia? La desgracia de la situacio no crec que sigui la cultura, vull dir, si és la cultura, pero no les ganes d'aprendre si no mes aviat un fastic inmens provocat per l'ironia d'una lectura previa atraccio. Pocs son els que relacionen lectura amb entreteniment, potser un video hagues entrat millor, o hagues entrat al menys... Be, no plorem encara per tots aquells que no saben qui es Nabucodonosor ni tenen cap interes per saber-ho, pero guardem un minut de silenci per una atraccio pretesament educativa, que morira cremant en el gel de l'ignoracia. Una abraçada tolosina, segurament ens veiem entre el 16 i el 21 d'abril.

andrea said...

A mí me da alergía.

Y que quede constancia que hubo un tiempo en el que leía los prospectos.

andrea said...
This comment has been removed by the author.